thumb

Francuski architekt Antonin Ziegler zaprojektował tę wspaniałą „przybudówkę” o powierzchni 60 m². Mieści ona garaż i zapierającą dech bibliotekę z niesamowitym oknem. Całość wewnątrz wykonana z niemalowanej sklejki, ta sama sklejka użyta na elewacji została pokryta smołą drzewną ze względów zarówno estetycznych jak i funkcjonalnych. Półki z książkami w naturalny sposób łączą się z elementami konstrukcyjnymi nowo powstałego pomieszczenia. Pomimo nowoczesnego kształtu przybudówka pasuje do otocznia a przeszklenia dają uczucie przebywania na zewnątrz.

Cliffs-Impasse-by-Antonin-Ziegler_dezeen_784_10

Cliffs-Impasse-by-Antonin-Ziegler_dezeen_784_1

Cliffs-Impasse-by-Antonin-Ziegler_dezeen_784_11

Cliffs-Impasse-by-Antonin-Ziegler_dezeen_784_13

Cliffs-Impasse-by-Antonin-Ziegler_dezeen_784_15

Idealny pomysł dla wszelkich mieszkań z których rozpościerają się widoki, takich jak na przykład Nowe Orłowo czy Komandorskie Wzgórze.