THUMB

Prestiżowa lokalizacja w samym centrum Gdyni - Silver House. Średniej wielkości mieszkanie zamieszkanę przez rodzinę z małym dzieckiem. Jeden z pokoi służy jako pracownia dla geodety, jednocześnie spełniając funkcję biura w którym można przyjąć klientów. Wyzwanie nie łatwe ale możliwe do pogodzenia.

rzut

Na prawo od wejścia gabinet/pracownia. Razem z odrębną łazienką stanowi część „biurową” mieszkania. W głębi sypialnia, którą rodzice dzielą ze swoją pociechą. Bardzo obszerny salon z wydzielonym aneksem kuchennym oraz miejscem na jadalnię.

salon_01

Całe mieszkanie oprócz części komunikacyjnych i aneksu kuchennego wyłożone dębowym parkietem kasetonowym. Elementem przykuwającym uwagę jest zdecydowanie okap nad wyspą kuchenną. Punkt jadalny z dużym stołem z litego drewna nad którym zawieszono podłużną lampę z oświetleniem ledowym. Przy stole oczywiście miejsce dla dziecka – bardzo eleganckie i funkcjonalne siedzisko.

salon_02

W części wypoczynkowej obszerna sofa przy stoliku kawowym, z której wygodnie oglądać można obraz wyświetlany na ekranie chowanym w podwieszanym suficie. Dla gości, którzy nie zmieszczą się na kanapie – „zapadacki” fotel. Pociecha może być zawsze na oku w bujaku z elastycznego materiału. W kącie komoda na szpargały z frontami we frezowane wzory.

pracownia

W pracowni za biurkiem obok kosza z mapami wygodny fotel biurowy a dla klientów odrobinę ekstrawaganckie krzesła Philippe Starcka. Zabudowa na całą ścianę z pewnością pomieści wszystkie narzędzia niezbędne do pracy. W sypialni elementem najważniejszym jest bardzo miękkie, „pomarszczone” łóżko, z którego można doglądać maleństwo śpiące w swoim łóżeczku.